Left Image Center Image Right Image
Single post

Predstavnici Geotermike i Grada na studijskom putovanju u Islandu prikupljali njihova iskustva u korištenju geotermalne energije

media
main image

Projektni tim iz Karlovca, u kojem su zaposlenici tvrtke GeotermiKA d.o.o. i Grada Karlovca, u okviru projekta „Korištenje geotermalne energije za potrebe grijanja u Gradu Karlovcu – PREP4KaGT-1“ bili su na petodnevnom studijskom putovanju u Islandu, od 15. do 19. svibnja.

 

Cilj studijskog posjeta bio je stjecanje dodatnih znanja i iskustava, kao i uspostava potencijalne suradnje s tvrtkama s Islanda, što će dodatno doprinijeti jačanju kapaciteta za upravljanje i promociju obnovljivih izvora energije te stvoriti temelje za nastavak suradnje i buduće zajedničke projekte. 

 

Projekt „Korištenje geotermalne energije za potrebe grijanja u Gradu Karlovcu – PREP4KaGT-1  financiraju Island, Lihtenštajn i Norveška kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora. (EEA) 2014.-2021., uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u okviru programa „Energija i klimatske promjene“.

 

Linkovi članaka HRV:

1. karlovac.hr

2. trend.com.hr

3. karlovacki.hr

 

Linkovi članaka Island

1. thinkgeoenergy.com

2. isor.is

Leave a comment

Skip to content