Left Image Center Image Right Image
Saznaj više

O projektu

media

Projekt je financiran od Islanda, Lihtenštajna i Norveške kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014. – 2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u okviru Programa „Energija i klimatske promjene”. Zajedno za zelenu, konkurentnu i uključivu Europu!

Naziv projektaKorištenje geotermalne energije za potrebe grijanja u gradu Karlovcu - PREP4KaGT-1
Fond / ProgramFinancijski mehanizam EGP Program ‘Energija i klimatske promjene’
PozivPovećanje kapaciteta za proizvodnju geotermalne energije
NositeljGeotermiKA d.o.o.
PartneriGrad Karlovac, ISOR Island
Vrijeme provedbe24.5.2022.-30.4.2024.
Vrijednost projekta1.216.709,35 €
Udio bespovratnih sredstava64,23%, 781.453,24 €
Vlastito sufinanciranje435.256,12 €

Opći cilj projekta je razvoj pilot projekta s ciljem povećanja kapaciteta za proizvodnjui korištenje toplinske energije iz geotermalne energije na području Grada Karlovca.

 

Specifični cilj projekta je uređenje bušotinskog radnog prostora za smještaj bušaćeg postrojenja i jame za proizvodno ispitivanje bušotine KAGT-1, što će približiti grad Karlovac povećanoj proizvodnji energije iz geotermalne energije i instalirati kapacitete za korištenje energije iz geotermalne energije.

 

Projektom će se također ostvariti bilateralna suradnja s državom donatorom, Islandom, što će dodatno doprinijeti jačanju kapaciteta za upravljanje i promicanje obnovljivih izvora energije i stvoriti temelji za nastavak suradnje i buduće zajedničke projekte.

Skip to content